1 Kasım 2018 Perşembe

MERCİMEKLİ KÖFTE ( Hatay Usulü)



    MALZEMELER

2 bardak kırmızı mercimek
2 bardak ince köftelik bulgur
5 bardak su
1 su bardağı zeytinyağ
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
5-6 adet taze soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon

     HAZIRLANIŞI

1. Mercimeği tencereye koyup üzerine  suyu ekleyin. Ocağa alıp pişirmeye bırakın.
2. Mercimekler yumuşayıp tam suyunu çekmeden bulgur eklenip ağzını ve altını kapatıp bulguru şişmesi için bırakın.
3. Diğer taraftan tavaya yağı koyup küp küp doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salça ve baharatları ekleyin.. 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın.
4. Maydanoz ve taze soğanları incecik doğrayın.
5. Mercimekli bulguru bir tepsiye dökün. Tavadaki soğan salça karışımını da ilave edin. Yeşillikleri de ekleyip fazla mıncıklamadan yoğurun.
6. Hazırlanan mercimekli köfteyi sıkıp servis tabağına alın. Bol yeşillik ve turşu ile servis yapabilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder