9 Mart 2021 Salı

LEVREK BUĞULAMA

 



     MALZEMELER

4 adet levrek fileto (150 şer gramlık)

4 dilim kabuksuz lira gibi kesilmiş limon

2 küçük domates

2 adet defne yaprağı

1 kahve fincanı beyaz şarap veya su

1 kahve fincanı balık suyu (balıkların kafa ve kılçıklarını kaynatın)

4 çorba kaşığı krema

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 demet maydanoz

     HAZIRLANIŞI

1. Domateslerin kabuklarını soyup ortadan enine kesin. Defne yapraklarını ortadan ikiye bölün.

2. Ateşe dayanıklı bir kabı yağlayıp balıkları dizin. Üzerlerine birer dilim limon üzerine defne ve onun üzerine de domatesleri koyup tuzlayın.

3. Beyaz şarap veya suyu, balık suyunu ve her balığın üzerine birer kaşık krema ekleyin.

4. Hazırlanan balığın ağzını sıkıca kapatın. Ağır ateşte 12 dakika pişirin. Süre sonunda balıkları sostan servis tabağına çıkarın.

5. Sosu ocakta 1/2 su bardağı olacak kadar çektirin. Servis ederken balıkların üzerine dökün.


     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder