9 Mart 2021 Salı

SOĞAN ÇORBASI

 


     MALZEMELER

400 gr soğan

80 gr gravyer peyniri

80 gr teryağ

20 gr un

8 dilim tost ekmeği

1 litre et suyu, tuz, karabiber

     HAZIRLANIŞI

1. Soğanları ince ince kıyın

2. 40 gr tereyağında kısık ateşte azar azar soğanları pişirin.

3. Soğanlar yumuşadıktan sonra unu ekleyin iyice karıştırıp orta ısıda 20-25 dakika pişirin.

4. Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. Kalan tereyağında tavada hafifçe kızartın.

5.  Ateşe dayanıklı çukur bir kaba veya tek porsiyonluk çömlek kaplara kızarmış ekmeleri dizin. Üzerlerine rendelenmiş gravyer peyniri serpin.

6. Soğan çorbasını üstlerine döktükten sonra 5 dakika 180 derecedeki fırına verin. 

7. Arzuya göre karamelize soğan ve ekstra gravyer peyniri ile servis edebilirsiniz.


     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder