21 Mart 2021 Pazar

MİDYE TAVA

 


     MALZEMELER

Midye malzemesi: 40 adet temizlenmiş iç midye, 500 gr sıvı yağ (kızartmak için)

Sosu

1/2 su bardağı nişasta

1/2 su bardağı un

3/4 su bardağı bira veya soda

2 yumurta sarısı

1/2 çay kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tuz

     HAZIRLANIŞI

1. Bir kabın içerisinde sos malzemelerini çırpmadan karıştırın.

2. Midyeleri temiz olarak bir bezin veya havlu kağıdın üzerine dizip başka bir bez veya havlu kağıtla bastırıp suyunu alın.

2. Sonra midyeleri sosun içine atıp bir kere karıştırın.

3. Yağı tavada iyice kızdırıp elinizle midyeleri teker teker çıkarıp tavadaki kızgın yağa atın.

4. Altın sarısı gibi olunca 2-3 dakika kızartıp kevgirle yağsız olarak çıkarıp havlu kağıt serili bir tabağa koyun.

5. Beyaz fıstıklı tarator sos ile servis edin. Soslar bölümünde tarifini bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder