21 Mart 2021 Pazar

KARİDES TAVA

 


     MALZEMELER

Sos için

1/2 su bardağı nişasta

1/2 su bardağı un

3/4 su bardağı bira veya soda

2 yumurta sarısı

1/2 çay kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tuz

24 orta boy çiğ karides (ayıklanmış,temizlenmiş)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 limon suyu

Kızartmak için 500 gr sıvı yağ

     HAZIRLANIŞI

1. Sos malzemelerini derin bir kapta çırpmadan karıştırın.

2. Karidesleri temizleyip, yıkayıp fazla suyunu almak için bir bezin veya havlu kağıdın üstüne koyun.

3. Yağı derin bir kaba koyup kızdırın. Karidesleri sosa atıp tek tek elinizle alıp kızgın yağa atın. 2 dakika kadar tutup havlu kağıt serili bir servis tabağına alın.

4. Sos tartar ile servis edin. Tarif için soslar bölümüne bakın.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder