13 Ocak 2018 Cumartesi

LAZANYADAN SU BÖREĞİ




Midi fırın tepsisine bu ölçü tam geldi. Yapımı kolay harika bir börek oldu.

    MALZEMELER

1 kutu lazanya
2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
300 gram beyaz peynir
ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    YAPILIŞI
1. Böreği pişireceğiniz tepsiyi tereyağ ile yağlayın.
2. Peyniri ufalayıp maydanoz ile karıştırın.
3. Büyük bir tencerede suyu kaynatın tuz ve sıvıyağı koyup lazanyaları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
4. Haşlanan lazanyaları soğuk sudan geçirin.
5. Yumurtaları çırpıp eritilmiş tereyağı ve sütle karıştırın.
6. Yufkanın bir tanesini tepsiye döşeyip üzerine hazırlanan sostan gezdirin.
7. Lazanya yapraklarını tepsiye döşemeye başlayın. Her yaprağın üzerine yumurtalı harcı fırçayla sürüp üzerine peynirli karışımı serpin.
8. Kalan yufkayı da en üste koyup sosun geri kalanını üzerine gezdirin.
9. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin..

 AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder