Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
13 Ocak 2018 Cumartesi
KURU KARAKÖY POĞAÇASI
MALZEMELER
500 gram un (4 su bardağı)
2 adet yumurta
300 gram margarin (oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
4 çorba kaşığı ılık su
Üzeri için: 2 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı haşhaş
YAPILIŞI
1. Geniş bir kaba unu koyun ve ortasını açın.
2. Dört çorba kaşığı su, margarin, bir çorba kaşığı maya , şeker ve tuzu ekleyin.
3. 2 adet yumurtayı malzemeleri içine ekleyin ve bütün malzemeyi hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
4. İyice yoğrulan hamuru düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın ve 15-20 eşit parçaya bölün.
5. Her bir parçayı yuvarlak toplar haline getirin ve avucunuzla bastırarak yassılaştırın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlaklar elde edin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralarında boşluk kalacak şekilde hamurları dizin ve üzerlerini ince bir bezle kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
7. Fırını 180 derecede ısıtın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş dökün.
8. Üzerleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
9. Pişen poğaçalarınızı bir süre dinlendirip servis yapın .
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder