10 Nisan 2019 Çarşamba

İĞDE ÇİÇEĞİ REÇELİ


      Mayıs ayı sonunda açmaya başlar. Sarı renkli bu nefis kokan çiçekler antiseptik özelliğe sahiptir. Egzama gibi bazı cilt hastalıklarına iyi gelir
     MALZEMELER

400 gr. iğde çiçeği
1kg. toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
   
     HAZIRLANIŞI
1. Çiçekleri yıkayıp süzdürün.
2. Reçel tenceresinin içerisine şeker ve suyu koyup ocağa alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika şerbet kıvam alana kadar pişirin.
3. Kıvam aldıktan sonra çiçekleri ilave edin. Maksimum 3-4 dakika daha kaynatıp limon suyunu katın.
4. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
5. Steril kavanozlara sıcakken doldurup ağzını kapatıp ters çevirin.

     AFİYET OLSUNNN....


   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder