2 Mart 2017 Perşembe

MERCİMEK SOSLU MAKARNA



Yeşil mercimek soframızdan eksik etmememiz gereken bir yiyecek. Demir eksikliğini ortadan kaldırır ve kan yapar. Et yemeyenler protein eksikliğini gidermek için bol bol mercimek yemeliler diye düşünüyorum. Eski defterimdeki tarifleri yazarken bu tarif çıktı karşıma ve o dönem (80 li yıllar) mercimek yemeliyiz diye bir slogan vardı. Ben de defterime bir kaç mercimek yemeği tarifi eklemişim.


MALZEMELER

1 paket makarna
6 bardak su
2 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
2 orta boy domates veya 1 bardak doğranmış domates
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yeşil biber, yoksa havuç


HAZIRLANIŞI

1. Suyu kaynatın ve makarnayı 10-12 dakika haşlayın. Süzün ve soğuk sudan geçirin. Tencereye biraz yağ koyun ve makarnayı da ekleyin.
2. Sos yapımı için önce ince kıyılmış soğanlar yağ ile pembeleştirilir. Sonra üzerine domates, küçük doğranmış biber veya havuç, ve yeşil mercimek konur. Tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika pişirilir.
3. Servis ederken isterseniz büyük bir borcama makarnayı koyun ve üstüne sosu dökün. Veya masada herkesin tabağına önce makarna, sos ve çırpılmış yoğurt, kızdırılmış naneli, acı biberli yağ dökün.



AFİYET OLSUN...