2 Mart 2017 Perşembe

PATLICAN ve MANTAR SOSLU MAKARNA



MALZEMELER

1/2  paket makarna
2 adet patlıcan
6 adet büyük taze mantar
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

1. Tencereye su koyup kaynatın. İçine tuz ve yağı koyun. Kaynayan suya makarnaları atıp 10 dakika haşlıyoruz.
2. Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayın. Üzerine tuz atıp 5 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp sıkın.
3. Patlıcanları kızartıp havlu kağıdın üzerine çıkarın.
4. Diğer tarafta bir tavaya biraz yağ koyup içine ezilmiş sarımsak, doğranmış mantarı ekleyip kavurun.
5. Kabuğu soyulmuş domatesleri de ekleyip 3-4 dakika soteleyin.
6. Tuz , karabiberi de ekleyin ağzı kapalı domates suyunu çekene kadar pişirin. ocağın altını kapatın. Kızartmış olduğumuz patlıcanları da ekleyin.
7. Haşlanmış makarnalara hazırladığımız sosla karıştırıyoruz.
8. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri ile süsleyin.



AFİYET OLSUN...