2 Mart 2017 Perşembe

ÇİKOLATALI CUPCAKE


MALZEMELER

100 gram çikolata
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
100 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Bir tutam tuz

Süslemesi İçin: 2 su bardağı krema, 2 su bardağı çikolata, 1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

1. Çikolatayı eritin.
2. Tereyağı ve şekeri karıştırın.
3. Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin ve diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
4. Karışımı cupcake kalıplarına paylaştıtın.
5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
6. Üzerine yapılacak süsleme için kremayı ocakta ısıtın, tam kaynayacakken ocaktan alın. Çikolatanın üzerine dökün ve eritin. Yağı ekleyin.
7. Fırından çıkan soğumuş cupcakelerin üzerine kremayı sıkın.


AFİYET OLSUN...