Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
2 Mart 2017 Perşembe
BOĞA GÖZÜ (ekmek ortasında yumurta)
MALZEMELER
1 yumurta
1 dilim ekmek
Tereyağı
HAZIRLANIŞI
1. Ekmeğin ortasını bir kalıp yardımıyla çıkarın.
2. Tavaya az olmamak kaydıyla istediğiniz ölçüde tereyağını koyun. dikkat edin tereyağı yanmasın.
3. Ekmeğin tavaya koyup bir yüzünü kızartıp öbür tarafını çevirin.
4. Deliğin tam ortasına yumurta kırıp beyaz kısımı pişene kadar kızartın.
5. Arzu ederseniz ekmeğin bir yüzünü kızartmadan hemen yumurtayı kırıp daha sonra ters düz edebilirsiniz.
6. Tuz ve çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
7. Ekmek dilimleri biraz daha büyük olursa içine sucuk ,pastırma, salam,peynir istediğiniz malzemelerle de tatlandırabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder