2 Mart 2017 Perşembe

BOĞA GÖZÜ (ekmek ortasında yumurta)




MALZEMELER

1 yumurta
1 dilim ekmek
 Tereyağı


HAZIRLANIŞI

1. Ekmeğin ortasını bir kalıp yardımıyla çıkarın.
2. Tavaya az olmamak kaydıyla istediğiniz ölçüde tereyağını koyun. dikkat edin tereyağı yanmasın.
3. Ekmeğin tavaya koyup bir yüzünü kızartıp öbür tarafını çevirin.
4. Deliğin tam ortasına yumurta kırıp beyaz kısımı pişene kadar kızartın.
5. Arzu ederseniz ekmeğin bir yüzünü kızartmadan hemen yumurtayı kırıp daha sonra ters düz edebilirsiniz.
6. Tuz ve çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
7. Ekmek dilimleri biraz daha büyük olursa içine sucuk ,pastırma, salam,peynir  istediğiniz malzemelerle de tatlandırabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder