2 Mart 2017 Perşembe

ÇİKOLATALI TATLI


İçerisinde un ve yağ olmadığı için çok hafif bir tatlı.

MALZEMELER

1/2 kilo süt
1 adet portakalın kabuğu
90 gram sütsüz çikolata
3 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI

1. Sütü kısık ateşte ısıtın.
2. Portakalı sıcak suyla yıkayın ve kabuğunun turuncu kısımlarını incecik soyun.
3. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, toz şeker, portakal kabukları ve yumurtalarla birlikte ronda da karıştırın.
4. Isınmış sütü ilave edip karıştırın. Çikolatanın tamamen erimesini ve tüm malzemenin homojen bir karışım halini almasını sağlayın.
5. Karışımı ısıya dayanıklı dört tatlı kasesinin içine bölüştürün.
6. Fırın tepsinin içine kaselerin üzerine çıkmayacak kadar su doldurup kaseleri koyun.
7. Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20-25 dakika pişirin.
8. Fırından çıkan tatlıların soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
9. Arzu ederseniz üzerine krema sıkıp portakal dilimiyle servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...