2 Mart 2017 Perşembe

AYVA REÇELİ


Ben ayva reçelimin içine 5-6 tane karanfil ekledim. Ayvanın çekirdeklerini de mutlaka koymayı ihmal etmeyin.

MALZEMELER

5 adet iri ayva
5 su bardağı su
1 kilo toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

1. Ayvaların kabuklarını soyun ve soğuk su dolu bir kabın içine istediğiniz gibi doğrayın.
2. 5 bardak suyu kaynatın. Ayvaları süzüp çekirdekleriyle kaynamakta olan suyun içine atın.
3. Ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Üzerinde köpük oluşursa alın.
4. Ayvalar yumuşayınca şekerini ilave edin. 20 dakika sonra kıvamını kontrol edin.
5. Kıvamını anlamak için bir tabağın içine bir çay kaşığı reçel koyun hafifçe  eğin reçel su gibi akıyorsa olmamıştır.Tabağı eğdiğinizde yavaş yavaş akan koyu bir kıvamda olmalı.
6.Reçelin pembe renkte olması için orta ateşte pişirilmeli. Kıvamından emin olduğunuzda limonu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirin.


AFİYET OLSUN...