2 Mart 2017 Perşembe

ELMALI MUFFİN


Bu muffın hamurunu değişik malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz. Elma yerine portakal kabuğu rendesi, çikolata parçaları, havuç rendesi veya üzüm gibi malzemeler kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet ekşi elma
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
75 gram oda ısısında tereyağı
150 gram (1 su bardağı ) un
1 paket kabartma tozu
12 kişilik muffin kalıbı


Üstü için: 1 avuç ceviz, 3 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

1. Elmayı yıkayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
2. Ceviz, şeker ve tarçını rondoda hem kıyın hem karıştırın. Bir kaba alın.
3. 1 adet yumurtanın tamamını ve ikinci yumurtanın yalnız sarısını rondoya koyun. Şeker, süt, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
4. Rondodaki karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip çok kısa süre çalıştırın. Bir spatül yardımıyla hamuru sıyırın.
5. Kesilmiş elmaları hamura ekleyin, kaşık ile karıştırın.
6. Muffın kalıbına elmalarla karışmış malzemeyi eşit şekilde bölüştürün.
7. Üzerine irice kıyılmış ceviz, şeker ve tarçın karışımını serpin.
8. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin



AFİYET OLSUN...