2 Mart 2017 Perşembe

MAKARNA ISPANAK SOSLU


MALZEMELER

1 paket penne veya linguine makarna
150 gram ıspanak
40 gram dolmalık fıstık
1/2 su bardağı kaşar peyniri veya parmesan peyniri
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı beyaz biber
200 ml bardağı krema
2 dal taze fesleğen
Üzeri için parmesan peyniri veya çok ince rendelenmiş eski kaşar


YAPILIŞI

1. Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın.
2. Tuz, beyaz biber,ıspanak,  dolmalık fıstık, sarımsak ve peyniri ekleyip blenderden geçirin.
3. Sosu tencereye  alıp içine krema, kıyılmış fesleğen ilave edin.
4. Orta dirilikte haşlanan makarnayı ilave ederek ocakta ısıtın.
5. Üzerine peynir serperek servis edebilirsiniz.