Sübye tarifim Mutfak sözlüğü bölümümde
MALZEMELER
200 gr badem yada
100 gr badem 100 gr fıstık
2,5 kg süt
400 gr şeker
2 adet yumurta
150 gr pirinçten yapılmış sübye veye
1 bardak sütle ezilmiş 75 gr nişasta
HAZIRLANIŞI
1. Bademi üzerini geçecek kadar suyu koyup 1 dakika kaynatın ve süzün. Rondodan geçirin ve sütten 1 bardak ilave edin ve 4-5 dakika çekip karıştırın. Süt gibi olacak.
2. Daha sonra tencereye sütü, badem sütünü ve şekeri koyun. Ağaç bir spatula ile ağır ağır karıştırarak kaynatın.
3. Sübyesini veya nişastalı süt karışımını karıştırarak ilave edin.
4. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. 3-4 dakika sonra içine azar azar keşkülden 2 kepçe koyup yedirin.
5. Bu karışımı keşküle katın ve altını kapatınp kaselere boşaltın.
AFİYET OLSUNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder