23 Şubat 2018 Cuma

SAKIZLI MUHALLEBİ (Girit'ten)


     MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sakız reçeli
2-3 adet damla sakızı
1 çorba kaşığı tereyağ

     HAZIRLANIŞI

1.Un ve şeker tencereye konur harmanlanır.
2.Süt ilave edilerek iyice karıştırılır.
3.Sakız reçeli ve dövülmüş damla sakızı konularak pişirilir.
4.Sürekli karıştırmayı unutmayın.
5.Muhallebinin göbek attığını görünce ocaktan alın.
6.Sıcakken tereyağı eklenir. 15 dakika mikser ile çırpılır.
7.Arzu ettiğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
8.Ben borcama döküp üstüne ceviz döktüm.Servis yaparken  üzerine dondurma koyacağım .
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder