10 Nisan 2019 Çarşamba

ALMAN KREMASI



     MALZEMELER

600 gr. tereyağ
100 gr. pudra şekeri
Sütlü Kısım için : 400 gr. süt, 200 gr. toz şeker, 2 yumurta sarısı, az vanilya

     HAZIRLANIŞI
1. Tereyağını bir kaba koyun ve pudra şekeri ilave edin. Bir çırpma teli ile 3 dakika karıştırarark köpürtünüz. Bir kenarda bekletin.
2. Küçük bir kaba yumurta sarısını ve nişastayı koyup sütün dörtte birini soğuk olarak ekleyin karıştırın.
3. Kalan sütü kaynatın. Nişastalı sütün içine ilave edip orta ateşte 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Soğutun.
4. Soğuyan kremaya yağlı kremayı ilave ederek karıştırın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder