MALZEMELER
Kabak çiçeği ( bu tarif için yaklaşık 25 adet)
Her çiçek için küçükse 1 tatlı kaşığı, büyükse 1 yemek kaşığı pirinç
7-8 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
5-6 sap dereotu (ince kıyılmış)
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tane büyük kuru soğan (rendelenmiş)
1 tane domates (rendelenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz
YAPILIŞI
1. Pirinci yıkayıp süzün. Karıştıracağınız kaba alın.
2. Diğer malzemeleri kabak çiçekleri hariç pirince ekleyin ve karıştırın.
3. Pazarda kabak çiçekleri iç içe geçmiş olarak satılır kapanmasınlar diye. Bu çiçekleri içi hazırlarken suya batırın ve sonra tek tek yıkayın. Ortalarında sarı tohumları vardır onları dikkatlice koparın. Dip kısımdaki yeşil uzantıları da temizleyin.
4. Kabak çiçeklerini yarısına kadar doldurun. Yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar. Üst kısmını hafif bükün ve tencereye kök kısımları ortaya gelecek şekilde dairesel dizin.
5. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin.
6. Tencereyi ocağa alın. kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
7. Pişen kabak çiçeklerini tencerede soğutarak demlendirin.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder