Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
9 Nisan 2019 Salı
TAZE SİYAH İNCİR REÇELİ
PEYNİR TABAKLARININ YANINDA İYİ BİR EŞLİKÇİ OLUYOR.
MALZEMELER
1 kg. siyah incir
1/2 kg. toz şeker
4-5 adet kakule, (kabuklarından çıkarılmış tohumları havanda dövülmüş)
1 adet çubuk vanilya yoksa vanilya esansı
1/2 limonun kabuğunun rendesi
2 adet çubuk tarçın
1/2 çay kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
1. Yıkanmış incirleri kabuklarını soymadan elma dilimi gibi 8 parçaya bölün. Tencereye koyun toz şekeri, dövülmüş kakuleleri ,vanilyanın içini limon kabuğu rendesini ve çubuk tarçını ekleyin.
2. Tencerenin ağzını kapatıp 4-5 saat veya geceden hazırlayıp sabaha kadar sulanmasını için bekletin.
3. İncir fazla sulanan bir meyve olmadığı için endişelenmeyin. Koyu kıvamda bir reçel olacak.
4. Tencereyi ocağa alın önce kısık ateşte daha sonra orta ateşte kıvamını kontrol ederek 20-25 dakika pişirin. Güneşte bekletme yapacaksanız daha az da pişirebilirsiniz.
5. Süre sonunda limon suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
6. Tarçın ve vanilya çubuklarını çıkarıp sıcakken cam kavanozlara doldurun.
AFİYET OLSUNNNN.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder