31 Ekim 2018 Çarşamba

LOR PEYNİRLİ PORTAKALLI KEK



     MALZEMELER

1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 bardak şeker
3 yumurta
1/4 su bardağı süt
1 bardak tatlı lor peyniri
2 su bardağı un
1' tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Çilek veya ahududu veya böğürtlen arzuya göre


     HAZIRLANIŞI

1. Şeker ve yumurtaları çırpma kabında iyice krema haline gelinceye kadar çırpın.
2 Yağı ve lor peyniri de ilave edip karıştırmaya devam edin.
3.Sütü, portakal suyunu ve rendesini ekleyin.
4. Ayrı bir kapta un tuz ve kabartma tozlarını eleyin ve karışıma ilave edin. Tüm malzemeler iyice karışıp kek kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu aşamada arzu ederseniz meyve ekleyebilirsiniz.
5. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına hamuru dökün.
6. 165 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder