31 Ekim 2018 Çarşamba

YOĞURTLU KABAK (Girit ezmesi )




     MALZEMELER

1/2  kg Girit kabağı ya da sakız kabağı
1 adet kuru soğan
2 kaşık zeytinyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay bardağı file badem veya dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, dereotu

     YAPILIŞI

1. Soğanı soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin.
2. Kabakları rendenin kalın tarafından rendeleyin ve soğanlara ekleyerek 5 dakika soteleyin. Ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyin.
3. Ilınınca süzme yoğurtla karıştırın. File badem ve ince doğranmış dereotunu da ılave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder