Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
31 Ekim 2018 Çarşamba
YOĞURTLU KABAK (Girit ezmesi )
MALZEMELER
1/2 kg Girit kabağı ya da sakız kabağı
1 adet kuru soğan
2 kaşık zeytinyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay bardağı file badem veya dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, dereotu
YAPILIŞI
1. Soğanı soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin.
2. Kabakları rendenin kalın tarafından rendeleyin ve soğanlara ekleyerek 5 dakika soteleyin. Ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyin.
3. Ilınınca süzme yoğurtla karıştırın. File badem ve ince doğranmış dereotunu da ılave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder