1 Kasım 2018 Perşembe

HAYDARİ



     MALZEMELER

1/2 kg süzme yoğurt
100 gr beyaz peynir
1 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağ süslemek için

     HAZIRLANIŞI

1. Peynirleri bir kaba alıp güzelce topak kalmayacak biçimde iyice ezip karıştırın.
2. Bir tavada tereyağını eritip ince ince kıyılan sarımsakları ekleyin. Tereyağ ve sarımsaklar yanmadan biraz çevirip altını kapatın ve naneyi ekleyin. Ilımaya bırakın.
3. Dereotunu incecik kıyıp yoğurtlu penir karışımına katıp karıştırın.
4. En son ılıyan sarımsaklı tereyağını da ekleyip karıştın.
5. Servis tabağına alıp zeytinyağı dereotu ve nane ile süsleyebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder