1 Kasım 2018 Perşembe

KURU BİBER EZMESİ




     MALZEMELER

15-20 adet kuru kırmızı baş biber veya 20-30 adet kuru süs biberi
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz

     HAZIRLANIŞI

1. Kuru biberleri 7-8 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Süzüp çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
3. Kuru soğanı küp küp doğrayın 1/2 çay bardağı zeytinyağında kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip soğanla kavurun.
4. En son doğranan biberleri de ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5. Soğuduktan sonra nar ekşisi ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıp servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder