Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
1 Kasım 2018 Perşembe
KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU
Tarif lezzet dergisinden. Yok böyle bir lezzet diyorumm. Hazır meyve sularına karşı evde bol bol çeşit çeşit komposto yapalım ve içelim diyorumm...
MALZEMELER
4 kırmızı erik
2 nektarin
1 şeftali
1 portakal
2 kayısı
1 su bardağı kiraz
2 su bardağı toz şeker
2,5 litre su
1 salkım üzüm.
YAPILIŞI
1. Meyveleri bol suda yıkayın. Erik, kayısı, nektarin ve şeftaliyi dilimleyip tencereye alın. Kirazı saplarından ayırıp meyvelere ekleyin.
2. Su ve toz şekeri ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp.
3. Portakalı yıkayıp kabuğu ile dilimlere ayırın ve sıcak kompostonun içine atın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İçine üzüm taneleri atın
4. İçi buz dolu bir kaseye koyarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder