Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
1 Kasım 2018 Perşembe
KARIŞIK HOŞAF
MALZEMELER
Yarım su bardağı kuru üzüm
6 kuru kayısı
1 şeftali
250 gram vişne
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı şeker
7 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
1. Kuru kayısı ve kuru üzümü bir gece önceden suda bekletin.
2. Şeftalinin kabuğu soyun, çekirdeğini çıkarın ve vişne büyüklüğünde doğrayın.
3. Üzüm ve kayısıları beklettiğiniz su ile 15 dakika pişirin. Kalan suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
4. Şeftali ve vişneyi de ekleyip 15 dakika pişirin.
5. Pekmezi ve şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğutup servis edin.
AFİYET OLSUNNN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder