1 Kasım 2018 Perşembe

HATAY USULÜ ŞAM TATLISI


     MALZEMELER

4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yer fıstığı

Şerbeti İçin: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su 1/2 limon suyu

     HAZIRLANIŞI

1. Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın. Ocağa alıp kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatıp altını kapatın. 
2. Tatlı için irmik, un ve karbonatı güzelce karıştırın.
3. Başka bir kapta yoğurt ve şekeri mikserle karıştırın, şekerler eriyinceye kadar.
4. Kuru karışımı ekleyip iyice karıştırın.
5. Karışımı dökeceğimiz fırın tepsisini tereyağ veya margarinle iyice yağlayın. Yuvarlak alüminyum fırın tepsi olabilir
6. Karışımı tepsiye dökün ve elinizi su ile ıslatıp hamurun üstünü düzeltin.
7. Yer fıstıklarını dizip 30 dakika dinlendirin.
8. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
9. Sıcakken dilimleyi soğutulmuş şerbeti dökün.

     AFİYET OLSUNNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder