31 Ekim 2018 Çarşamba

MANTARLI PİLAV



     MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
500 gram mantar
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan (incecik doğranmış)
Bir tutam şeker, tuz karabiber, zeytinyağı
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu

     HAZIRLANIŞI
1. Bir tencereye yarısına gelecek kadar su koyup kaynatın.
2. Mantarları istediğiniz boyda çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyip 3-4 dakika haşlayın.
3. Mantarları süzüp yağsız bir tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin. Kısa sürede suyunu çekiyor.
4. Yayvan bir tencereye zeytin yağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin. Bu sırada soğanları ilave edin ve birlikte kavurun.  Çok kavrulmayacak .
5.Yıkayıp süzülen pirinçleri, tuzu, şekeri tencereye ilave edip 4-5 dakika kavurun.
6. Mantarları da ekleyin 1-2 çevirip karabiberini ve suyunu ilave edin.
7. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. En az 15 dakika dinlendirin.
8. Dinlenmiş pilava dereotu ilave edip karıştırın.


     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder