31 Ekim 2018 Çarşamba

BULGURLU PAZI SARMASI (Kıymalı)



     MALZEMELER

1 demet pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur (250 gr)
375 gr dana kıyma
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz karabiber

Pişmeden önce üzerine dökülecek sos için 1 dolu çorba kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 domates rendesi

     HAZIRLANIŞI

1. Pazı yapraklarını yıkayıp kalın damarlı yerlerini ve saplarını bıçakla kesin.
2. Bir tencerede 3 su bardağı su kaynatıp yaprakları çok az haşlayın ve süzgece çıkarın.Sonra hemen soğuk su dolu bir kabın içine alın.
3. Soğanları soyup ince doğrayın bir kaba alın. Daha sonra bulgur, kıyma,kıyılmış sarımsak, sıvı yağ, salçalar, tuz ve karabiberi katıp harcı yoğurun. Arzu ederseniz yarım limon suyu ekleyebilirsiniz.
4. Yaprağa bir miktar harç koyup kenarlarını hafif kapatarak sıkıca sarın. Diğer bütün yaprakları da ayni şekilde sarıp tencereye dizin.
5. Derin bir sos kabına tereyağını koyup eritin. Salçayı ve domates rendesini ve 1,5- 2 bardak su koyup 2 dakika kaynatın.
6. Kaynamış sosu pazıları üzerini geçecek kadar dökün ağzını kapatıp pişirin. Tencerenin dibinde  iki parmak sos kalana kadar

     AFİYET OLSUNNN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder