Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
31 Ekim 2018 Çarşamba
BULGURLU PAZI SARMASI (Zeytinyağlı)
MALZEMELER
1 adet haşlanmış pazı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ
Nane, dereotu, maydanoz, yenibahar, kırmızı biber, tuz
HAZIRLANIŞI
1. Soğanları yağda kavurun.
2. Bulguru ve pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Domates salçasını da katıp 1 bardak suyla pişirin.
3. Ocaktan indirdikten sonra baharatları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
4. Haşlanmış pazı yapraklarına sarıp tencereye dizin. üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup pişirin.
5. Yoğurtla veya limonla servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder