31 Ekim 2018 Çarşamba

BULGURLU PAZI SARMASI (Zeytinyağlı)


MALZEMELER
1 adet haşlanmış pazı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı su
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ

Nane, dereotu, maydanoz, yenibahar, kırmızı biber, tuz

HAZIRLANIŞI

1. Soğanları yağda kavurun.
2. Bulguru ve pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Domates salçasını da katıp 1 bardak suyla pişirin.
3. Ocaktan indirdikten sonra baharatları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
4. Haşlanmış pazı yapraklarına sarıp tencereye dizin. üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup pişirin.

5. Yoğurtla veya limonla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder