Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
24 Aralık 2018 Pazartesi
BOMBOLİNİ (İtalyan lokması)
MALZEMELER
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı tereyağ
2 yumurta sarısı
1,5 çorba kaşığı şeker, pudra şekeri
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
1. Bütün malzemeleri bir kaba aktarıp yoğurun.
2. Üstünü kapatıp 20 dakika dinlendirin.
3. Hamuru merdaneyle açıp 2 cm.kalınlığında 4 cm. çapında daireler elde edecek şekilde kesin.
4. Sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartın. Üzerine pudra şekeri dökün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder