21 Aralık 2018 Cuma

BOSNALI PAÇA ÇORBASI


Soğuk kış günleri için harika şifalı bir çorba. İşe gitmeyecekseniz sabah için, eve geldiğiniz de  akşam için kendinizi zımba gibi hissedeceksiniz.

     MALZEMELER

500-600 gr. kemiksiz kuzu but eti (iri kuşbaşı şeklinde doğranmış)
5 çorba kaşığı zeytinyağ veya 1 çorba kaşığı tereyağ
3 diş dövülmüş sarımsak
2 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı dolusu un
7 su bardağı ılık veya sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak süt
3 çorba kaşığı tepeleme süzme yoğurt
1-2 çay kaşığı kırmızı pul biber

     HAZIRLANIŞI
1. Parçalanmış etleri düdüklü tencereye koyup üzerine 2 adet orta boy kuru soğanı dörde bölerek ilave edin.
2. Üzerine 8-9 su bardağı sıcak su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3. Haşladığınız eti süzün. Etleri çok incecik dilimleyip bekletin. Etin suyunu saklayın.
4. Orta boy bir tencereye tereyağ veya zeytinyağ koyup kızdırın. Dövülmüş sarımsak ve unu ilave edin. Orta ateşte tahta bir kaşıkla 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
5. Hemen üzerine ılık veya sıcak et suyunu ilave edin sürekli karıştırın . Suyu koyulaşıp tarhana çorbası kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın.
6. Diğer taraftan sıcak süt ve yoğurdu bir kasede çatalta veya tel bir çırpıcı ile çırpın.
7. Kaynayan çorbadan bir kepçe kadar alıp sütlü karışıma katın ve kaynayan çorbanın altını kısıp karıştırarak ilave edin
8.  Sonra ocağın altını açın.Doğranmış etleri çorbaya ilave edip tuz ve karabiber serpin. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.. Kaynayınca altını kısın 7-8 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
9. Arzuya göre kırmızı biber serpin.
10 Çorbanın kıvamı koyu gelirse ılık süt ilavesi yapabilirsiniz. Kıvam tarhana çorbası kıvamında olmalı.

     AFİYET OLSUNNN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder