Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
17 Eylül 2018 Pazartesi
BALIK ÇEVİRME
MALZEMELER
Küçük Barbun Balığı, Sardalya veya Hamsi hangisini arzu ederseniz.
Mısır unu , Tuz, sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Balıklarınızı iyice yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Mısır ununu tuzla karıştırıp balıkları bulayın ve fazlasını silkeleyin. Tavenın altını biraz yağlayın ve balıkları dizin. Sonra ocağın üstünde altı kızarıncaya kadar pişirin.
Özel kapağı ile çevirip tavayı tekrar yağlayıp diğer tarafını da kızartın.
Bol yeşillili bir salata, roka maydanoz, turp ile servis edin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Arzucum nefis gozukuyor ellerine saglik...
YanıtlaSilMine