Sebzeli bulgur pilavı veya ıspanaklı kuskus ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz
MALZEMELER
Kişi başı bir dilim somon
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
1. Somon dilimlerini yıkayıp kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
2. Kenar derilerini çıkartmayın, balık pişince dağılır.
3. Her iki yüzüne tuz ve karabiber serpin.
4. İyice ısıtmış olduğunuz varsa döküm tava, yoksa teflon yavaya balıkları koyun.
5. Tavayı hiç yağlamayın, somon çok yağlı bir balıktır.
6. 2-3 dakika yüksek ateşte çevirerek pişirin. Sonra ateşin altını iyice kısın.
7. Kısık ateşte 8-10 dakika bir yüzünü pişirin sonra spatulayla dikkatlice öbür yüzünü çevirip aynı süre pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder