2 Mart 2017 Perşembe

SARIMSAK TURŞUSU


Bu güzel turşuyu meze olarak yeşil zeytinle servis edebilirsiniz. Salataları süslemek için kullanabilirsiniz....

MALZEMELER

1/2 kg sarımsak
1 su bardağı sirke
1 silme yemek kaşığı kalın tuz
1-2 sap kereviz yaprağı
3-4 sap dereotu

YAPILIŞI

1. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın.,
2. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarımsakları kavanoza yerleştirin.
3. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sarımsakların üzerini örtecek şekilde kavanoza boşaltın.
4. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder