6 Haziran 2017 Salı

İRMİK KREMALI TATLI BÖREK



     MALZEMELER
3 adet hazır yufka
1 litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un

     HAZIRLANIŞI

1. Krema ,ç,n irmiği, sütü ve şekeri tencereye koyun. Kısık ateşte yoğun kıvamlı bir muhallebi olana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2. Yufkalardan bir tanesini alıp tezgaha yayın. Fırça ile sıvı yağ sürün, sonra da ince bir tabaka halinde bir süzgeç ile unu serpin.
3. Yufkayı yarım ay şeklinde katlayın. Uzun kenarına soğuyan kremadan koyup rulo şeklinde sarın.
4. Rulo halinde ki yufkayı dört parmak genişliğinde kesin. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
5. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında  yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bol pudra şekeri serperek ılık veya soğuk servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....