10 Haziran 2017 Cumartesi

KIRMIZI ERİKLİ SMOTHİE


 Ben erik suyunu ve püresini saklayıp içeceğim miktarda kefir ile karıştırıp hazırlıyorum. Doyurucu bağırsakları çalıştıran harika bir ara öğün içeceği.
   
 MALZEMELER

12 adet kırmızı erik
4 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
3 su bardağı kefir

     HAZIRLANIŞI

1. Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın.
2. Erikleri ikiye bölüp tencerenin içine atın. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatıp erikleri süzün.
3.Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp blenderı kullanarak püre haline getirin.
4. Kefir ve kaynamış erik suyundan 1 su bardağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Kıvamını içeceğiniz miktarı kendiniz ayarlayın.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder