9 Ekim 2017 Pazartesi

BEYAZ FISTIKLI TARATOR SOS


                 Bu sosu kalamar, midye, balıkların yanında keyifle servis edebilirsiniz. Fıstık yerine ceviz ile de yapabilirsiniz.

     MALZEMELER

4 diş sarımsak
125 gr çekilmiş çam fıstığı
3/4 su bardağı sıvı yağ
250 gr. ekmek içi
2 kahve kaşığı tuz
2 sulu limonun suyu

     HAZIRLANIŞI

1. Sarımsağı havanda bir miktar tuz ile ezin veya ince rendeleyin.
2. Ekmek içini bir kapta ıslatıp iyice sıkıp bir kaba koyun.
3. Rondoya fıstığı koyup ince çekin. Ekmek içini ve sarımsağı da ekleyip karıştırın.
4. Karıştırmaya devam ederek limon suyunu ve sıvı yağı da ekleyin.
5. Derin bir kasede servis edin.


     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder