4 Ekim 2017 Çarşamba

DOMATES SOS (Her türlü makarna ve erişteler için)



Bu sosu tereyağlı spagetti hazırlayıp üzerine ederek servis edebilirsiniz. Spagettinin haşlama süresi 8 dakikayı geçmesin. Erişte ile servis edebilirsiniz. Yalnız eriştenin haşlama süresi 14 dakika kadar olmalı. Kuskus ile de hazırlayabilirsiniz. Haşlama süresi spagetti gibi 8 dakika olmalı. Makarnaları servis etmeden önce damak tadınıza göre seçtiğiniz peynir ilave etmeyi unutmayın...

MALZEMELER

1 kilo domates
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak ( çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 küçük defne yaprağı veya 5-6 tane iri fesleğen


HAZIRLANIŞI

1. Domateslerin saplarını çıkarıp 1 dakika kaynar suya sokup kabuklarını bıçağın burnu ile soyun.
2. Domatesi enine ortadan yarıp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarıp kuşbaşı doğrayın.
3. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edin 1 dakika kavurun.
4. Bütün malzemeyi ilave ederek bir kere kaynattıktan sonra  bırakacağı suyu çekinceye kadar orta ateşte 10-15 dakika pişirin.





AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder