4 Ekim 2017 Çarşamba

FIRINDA PEYNİRLİ TAVUK



     MALZEMELER

1 kg kemiksiz tavuk pirzola
250 ml sıcağa yakın süt
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası ya da 2 yemek kaşığı acı biber sosu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, zeytinyağ

Üzerine 4 yemek kaşığı parmesan peynir veya sert tulum peyniri ince rendelenmiş,  4 yemek kaşığı galeta unu.

     HAZIRLANIŞI

1. Limon suyunu sütün içine ekleyip yarım saat bekletin. Sonra  güzelce karıştırın.
2. Hazırladığımız sütün içerisine diğer bütün malzemeleri de koyup karıştırın.
3. Tavukları da koyup iyice harmanlayın. Ağzı kapalı bir biçimde 4 saat buzdolabında bekletin.
4. Galeta unu ve peyniri iyice karıştırın. Beklemiş tavukları tamamen kaplayacak şekilde  arkalı önlü iyice bulayın.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine din. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika ve arkasından hemen fırını 200 dereceye getirip 10 dakika pişirin.
6. Fırından çıkar çıkmaz kapalı bir tencereye veya servis kabına alın ki tavuklar kurumasın. Sıcak servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder