Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
10 Ekim 2017 Salı
IZGARADA TAVUK (marine sos)
MALZEMELER
8 parça tavuk eti (hafif dövülmüş)
Marine sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı hardal veya soya sos
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik veya biberiye
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
HAZIRLANIŞI
1. Marine sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
2. Tavuk etlerini hazırlanan marine sosta bir gün süreyle bekletin. (vaktiniz yoksa 4-5 saat de bekletebilirsiniz)
3. Mangalda veya evde elektirikli ızgarada tavuk etlerini kızartın.
Garnitür İçin:
Kiraz domates, kırmızı ve yeşil etli biber, patlıcan, soğan bütün sebzeleri küp küp doğrayıp zeytin yağında soteleyin. Kızarmış tavuk etlerinin yanında servis edin.
Kızarmış patates ve közlenmiş patlıcan ile de servis yapabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder