8 Ekim 2017 Pazar

LİMONLU TART




     MALZEMELER


125 gram un
60 gram tereyağı
50 gram pudra şekeri
50 gram dövülmüş badem
1 yumurta
bir tutam tuz.

Limonlu krema için: 6 limon suyu, 5 limonun kabuklarının rendesi, 250 gram toz şeker, 5 yumurta, 50 gram tereyağı.

    YAPILIŞI

1. Bir büyük kasede tereyağı ile şekeri spatulayla karıştırın. Unu, bademi, yumurtayı ilave edin ve iyice katı kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iki saat buzdolabında dinlendirirn.
2. un serpilmiş tezgah üzerinde hamuru merdane ile kalıbın boyutundan biraz daha geniş bir daire olacak şekilde açın. Hamuru açarken fazla bastırmayın ve tezgahı unlamaktan korkmayın.
3. Açılmış hamuru nazikçe merdaneye sarın ve kalıbın üstünde ters yöne döndürerek kalıba bırakın. Kenardaki fazlalıkları koparıp hamurun dibine çatalla delikler açın.
4. Tartı bir saat buzdolabında muhafaza edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Altın sarısı bir renk almalıdır.
5. Fırından çıkardığınız tartı kalıbın içinde soğumaya bırakın.
6. Krema için limnların suyunu sıkmadan önce 5 tanesinin kabuklarını rendeleyin.
7. Bir tencereye limon suyunu, rendelenmiş kabukları, şekeri, ve yumurtaları koyun hiç ara vermeden yavaşça çırparak ocakta ısıtın. Kaynamasına izin vermeyin, çırparkende köpük köpük olmamasına dikkat edin.
8. Tencereyi ocaktan alıp malzemeyi ince bir süzgeçten geçirin ve tereyağını ekleyin.
9. Limonlu kremayı tart tabanına dökün hemen dümdüz olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin


   AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder