Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
10 Ekim 2017 Salı
TAZE FASULYE (mercimekli)
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış mercimek ( çok haşlanmayacak)
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kg taze fasulye
1 çorba kaşığı pirinç
2 adet kesme şeker
Tuz, maydanoz
YAPILIŞI
1. Mercimekleri yarı yarıya haşlayın ve süzün.
2. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını koyun. Soğanları kavurun, havuç ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
3. Bir iki çevirdikten sonra ince şerit biçiminde doğranmış taze fasulyeyi ekleyin.
4. Ardından haşlanmış mercimeği, tuz, şeker ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
5. Beş dakika sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin.
6. Ardından pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
7. Servis etmeden üzerine ince doğranmış maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder