Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
6 Ekim 2017 Cuma
TAZE KREMA (creme fraiche)
Bu kremayı çorbalarda kullanabilirsiniz. Meyveli tatlıların ve sütlü tatlıların yanında kaymak veya dondurma gibi servis edebilirsiniz. Sütlaçın içine inmeye yakın 1 yemek kaşığı koyarsanız tadını ve görüntüsünü değiştirebilir. Tülbent içinde bir gece bekletilirse krem peynir haline getirebilirsiniz. Sevgili Ev Cinine bu tarifi bizlerle paylaştığı için çook teşekür ederim...
MALZEMELER
200 ml krema (sütaşın olabilir)
50 ml (1 bardak) kefir
HAZIRLANIŞI
1. Temiz bir kavanoza kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp kavanozun ağzını hafifçe kapatın.
2. Karışımı oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Ortam soğuksa kavanozu sarabilirsiniz.
3. Bekleme süresinin sonunda kreme koyulaşacak ve ekşiyecek. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kremeyı buzdolabına kaldırın.
4. Buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Krema bekledikçe koyulaşır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder