4 Ekim 2017 Çarşamba

TERİYAKİ SOS


Bu sosu etleri marine ederken kullanabilirsiniz hafif de tatlı seviyorsanız deneyin derim harika oluyor.  Pişmiş etlerin, tavuğun ve deniz mahsullerinin yanında piştikten sonra servis edebilirsiniz. Salata ve makarnaların yanında da kullanabilirsiniz.

     MALZEMELER

1 su bardağı soya sos
1/2 çay bardağı zeytinyağ
4 diş rendelenmiş sarımsak
2 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı hardal
3 yemek kaşığı toz şeker veya pekmez
3 yemek kaşığı elma suyu
3 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Karabiber

     HAZIRLANIŞI

1. Mısır nişastası hariç bütün malzemeyi bir tencerede  karıştırın.
2. Ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
3. Mısır nişastasını biraz su ile inceltin. Pişen sosun içine azar azar ve bir taraftanda karıştırarak ekleyin.
4. Sos koyu kıvamını aldığında hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder