Turpotu Filizi
MALZEMELERTurpotu filizi
Kuru soğan
İrice patates
Yumurta
HAZIRLANIŞI
Turp filizlerini yıkayın. Bir tencereye zeytinyağı koyup kavurun. soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Birlikte kavurmaya devam edin. Soğanlar öldükten sonra ocaktan indirin. Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve kızartın. Daha sonra bir tavayı biraz yağlayın.
Önce kızartmış olduğunuz patatesleri dizin. Üzerine kavrulmuş turp filizlerini koyup yayın.
Turp filizlerinin üzerine tekrar kızarmış patatesleri dizin
En son olarak çırpılmış yumurtayı da ekleyin. Önce altını kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabakla veya tepsiyle çevirip diğer tarafını da pişirin.
Servis tabağına çıkarıp kalan kızarmış patateslerle ve acı biberle süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder