Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
3 Ocak 2018 Çarşamba
TARÇINLI BALLI IHLAMUR
MALZEMELER
1çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı bal
Bir avuç dolusu kurutulmuş ıhlamur
2 su bardağı su
YAPILIŞI
1. Ihlamuru sıcak suda 5 dakika bekletin.
2. Ufak bir seramik çaydanlığa ıhlamuru süzün.
3. Balı azıcık ılık suda eritin ve tarçını da ekleyip karıştırın.
4. Bu karışımı seramik çaydanlığa süzdüğünüz ıhlamurun içine ekleyip karıştırın.
Tarçın ve balın antiseptik ve antibakteriyel özelliği ve ıhlamurun sakinleştirici etkisi ile bu içecek soğuk algınlığında ve boğaz ağrılarında rahatlatıcı, direnç arttırıca olarak tüketilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder