10 Şubat 2018 Cumartesi

KAYGANA (Krep Süzet)


Bu tarif  Necip Ustanın Türk Mutfak Sanatı ansiklopedisinden.  Kaygana ile çok değişik tatlar yaratabilirsiniz. Çilekli, elmalı, reçelli, portakallı, limonlu, fıstıklı, kaymaklı...

MALZEMELER

500 gram ılık süt
50 gram erimiş tereyağı
200 gram un
3 bütün yumurta
1 çimdik tuz
1 çimdik pudra şekeri


YAPILIŞI

1. Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız. İçerisinde hiç un parçası kalmasın. Eğer kalırsa süzgeçten süzdürünüz.
2. Tavayı normal ateşte kızdırın ve yağlayın. Tava yağlanmalı ama içinde yağ bulunmamalıdır.
3. Sonra yapmış olduğunuz kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kağıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını sağlayın.
4. Hemen bir spatula ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişirin.
5. Sıra ile bütün harcı aynı şekilde pişirin ve bir tepsiye yan yana dizin. En sonunda bir tabağa üst üste istif ediniz. Kayganalar kullanmaya hazırdır.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder