10 Şubat 2018 Cumartesi

PATATESLİ SIKMA KÖFTE VE ARAP KEBABI

Hatay Dörtyol da yaşayan bir arkadaşımda yemiştim. Lezzetini tarif edemiyorum. Üşenmeyin mutlaka deneyin derim. Yanında da bol yeşillik ve acı turşu yeme de yanında yat demeyeceğim yiyinn:))

     MALZEMELER (Arap kebabı için)
350 gram danan kıyma
5 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 adet yeşilbiber
5-6 adet domates
1 çay kaşığı biber salçası veya pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
     HAZIRLANIŞI
1. Soğanları halka halka doğrayın. Biber ve sarımsağı da ufak ufak doğrayın.
2. Tavaya sıvı yağ koyun. Kıymayı ilave edip kavurun. Doğranmış sebzeleri de ekleyin ve iyice kavurun. Soğanlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra salçalar ve doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Karabiber ekleyip ocaktan alın.
3. En son kıyılmış maydanoz eklenir.

     MALZEMELER (köfte için)
4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 minik soğan
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
     HAZIRLANIŞI
1. Köfteyi yoğuracağımız kabın içerisine bulguru, çok ince doğranmış soğanı, biber ve domates salçasını, kimyonu ve tuzu koyup yoğurmaya başlayın.
2. Yoğururken yanınızda bir kase içinde su bulundurun elinizi ıslatmak için  bu önemli.
3. Bulgur taneleri birbirini tutuncaya kadar ara ara elimizi ıslatarak yoğurun.
4. Patatesleri soyup mutfak robotundan sakız gibi alana kadar çekin ve yoğurduğumuz bulgura katıp iyice karışana kadar yoğurun.
5. En son elimizi zeytinyağ ile iyice yağlayıp köfteyi sıkın.
6. Servis tabağının kenarına sıktığınız köfteleri ortasına da Arap kebabını koyup servis edin.

     AFİYET OLSUNNN...

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder